The Glass Link House By Scott Edwards Architecture

This modern house has a simple palette of wood, steel, stone, and glass

Scott | Edwards Architecture has recently completed the Glass Link House, a modern home in Portland, Oregon, that was designed for a family with a passion for entertaining, nature, and time spent together.

A modern home with a concrete wall and wood front door.

The home, which is nestled into the hillside, has a simple palette of wood, steel, stone, and glass, connecting the residence to its surroundings.

The home, which is nestled into the hillside, has a simple palette of wood, steel, stone, and glass.

The main social areas of the home are gathered together in a single open plan room with retractable glass doors and large glass walls on either side that open to expansive outdoor spaces.

The main social areas of this modern home are gathered together in single open plan room with retractable glass doors and large glass walls on either side that open to expansive outdoor spaces.A modern wood and white kitchen with a long island.

The landscaped granite terraces include a pool, spa, fire pit, and dining area.

This landscaped granite terraces include a pool, spa, fire pit, and dining area.

The central courtyard is flanked by two wings. The “restful” wing contains the kid’s bedrooms and primary bedroom suite ending in a framed view of the backyard.

A modern bedroom with large windows and a door that opens to a terrace.

A modern bedroom with a floating bedside table and matte black sconce.

The en-suite bathroom has a warm wood accent wall with varying tones and includes a horizontal shelving niche with hidden lighting.

This en-suite bathroom has a warm wood accent wall with varying tones, and includes a horizontal shelving niche with hidden lighting.

The “active” wing of the home contains the workout room, sauna, media room, guest bedrooms, wine room, and hidden whiskey room – accessed through a secret latch in the bookshelf at the bottom of the stairs.

This modern house has a hidden whiskey room - accessed through a secret latch in the bookshelf at the bottom of the stairs.This modern house has a hidden whiskey room - accessed through a secret latch in the bookshelf at the bottom of the stairs.

Photography: Jeremy Bittermann / Architect: Scott | Edwards Architecture / Interior Design: FQ Designs Group / Landscape Design: 2.ink Studio / Builder: Otis Construction

Add Comment