Work

This Garage Was Converted Into A Backyard Home Office For Multiple People To Work In

This Garage Was Converted Into A Backyard Home Office For Multiple People To Work In

Australia-based architect Anna O’Gorman has designed the conversion of a garage into a home office space at the rear of a house near Moreton Bay in Queensland.

Here’s a glimpse of the old garage before and during the construction period.

BEFORE PHOTOS - A converted carport acts as an office for 4-5 people, and can be transformed into a secondary suite if needed one day.

The garage sits within a residential property, so future adaptability was a primary consideration when designing the space.

With minimal intervention, Anna created a contemporary space to accommodate four to five team members, which also has the potential to adapt into a secondary suite (granny flat) in the future.

A converted carport acts as an office for 4-5 people, and can be transformed into a secondary suite if needed one day.

The space was enclosed with louvers and translucent sheeting to maintain garden views and year-round light. Other work done to the space included waterproofing the concrete slab, replacing and extending the roof to accommodate a kitchen, and installing insulation.

The white block walls of this concerted carport are contrasted by the brown leather chairs, wood coffee table, and dark concrete flooring.

The block walls were painted white to brighten the space, and the existing timberwork bench was repurposed into a coffee/tea bench to preserve the character of the space. A bathroom was also installed, with a high opening to provide a view of the sky and magnolia tree from inside the bathroom.

A converted carport is now an office for 4-5 people, and can be used as a secondary suite in the future.

White desks with wood edges line the walls and leave an open area for meetings and collaboration.

Custom designed office desk.
Custom designed office desk.

The studio also has a double-hinged glass door that opens onto the patio and backyard for access and circulation of breezes.

A backyard home office with a brick patio.
A converted carport with a brick patio.
A converted carport is now an office for 4-5 people.

The kitchen opens out to the garden, adding an outdoor entertaining amenity to the residence.

Being able to use the kitchen as a bar and outdoor barbecue area solves the problem of limited entertaining space within the primary residence.

An outdoor kitchen made from concrete.

Here’s a look at the floor plan that shows the location and layout of the converted carport.

A contemporary home with a converted carport that's now an office.
Photography by Christopher Frederick Jones | Design: Anna O’Gorman Architect

Gray Bricks And Wood, Work Together To Create A Contemporary Facade For This Small Hotel In Beijing

Gray Bricks And Wood, Work Together To Create A Contemporary Facade For This Small Hotel In Beijing

Photography by Xia Zhi

 

Architecture and design firm Penda, have transformed a former traditional guesthouse that stretched over 2 floors, with small rooms and limited daylight, into the XinXian Inn Hotel, a small, modern low-budget hotel located in a Hutong area in the center of Beijing, China.

 

The facade of the hotel is a visible icon on the street and it mirrors the surrounding Hutong area with its gray bricks, natural wood and glass.

The facade of this modern hotel is a visible icon on the street and it mirrors the surrounding Hutong area with its grey bricks, wood, and glass. #ModernHotel #Bricks #Wood #HotelDesign

Photography by Xia Zhi

Upon entering the hotel, the bricks and wood flow through to the interior and there’s a small green wall to add a touch of natural color.


Upon entering this modern hotel, the bricks and wood flow through to the interior and there's a small green wall to add a touch of natural color. #ModernHotel #GreenWall #WoodRoom

Photography by Xia Zhi

When talking about the design of the main floor, the designers explain “Walking into the hotel, the hallway seems like an alley wending through a neighborhood of little houses. We placed a lot of plants along the way, so the atmosphere between inside and outside fades and the hotel creates a little Hutong by itself.”


Wood and bricks are used throughout this modern hotel to create a sense of alleyways and separate spaces. #ModernHotel #HotelDesign #Wood

Photography by Xia Zhi

Inside this ‘little house’ is an area with a table and stools that looks out onto street and the entrance of the hotel.


This modern hotel has a 'little house' that's made from wood and if furnished with a table and stools that look out onto street and the entrance of the hotel. #ModernHotel #HotelDesign

Photography by Xia Zhi

Stairs surrounded by wood lead to the upper floor of the hotel, while a skylight and hidden lighting make sure the stairs are bright and well lit.


Stairs surrounded by wood lead to the upper floor of this modern hotel, while a skylight and hidden lighting make sure the stairwell is bright and well lit. #ModernHotel #Stairs #Wood #Lighting

Photography by Xia Zhi

At the top of the stairs is a public seating area that’s set up with small round tables and built-in seats.


This modern hotel has a public seating area that's set up with small round tables and built-in seats. #ModernHotel #HotelDesign

Photography by Xia Zhi

There’s also a second seating area housed in a ‘little house’ with long wood tiered seating and cushions.


This modern hotel has a seating area housed in a 'little house' with long wood tiered seating and cushions. #ModernHotel #HotelDesign #Wood

Photography by Xia Zhi

Inside the hotel rooms, bright white walls have been combined with wood furnishings to create a simple and contemporary appearance.


Inside this modern hotel room, bright white walls have been combined with wood furnishings to create a simple and contemporary appearance. #ModernHotelRoom #HotelDesign

Photography by Xia Zhi | Project Team: Penda – Chris Precht, Dayong Sun, Jing Wang, Yu Zizhi Li Pengchong, Wen Xu, Mingxue Sun