Sits

A Delightful Terraced Garden Sits In Front Of This Outdoor Dining Room

A Delightful Terraced Garden Sits In Front Of This Outdoor Dining Room

 

Andrew Mann Architecture has completed the remodel of a home in Sonoma, California, that includes a newly designed garden with tiered planters and a covered outdoor entertaining space, when having these type of spaces you need to learn different Ways to Properly Store Outdoor Furniture.

A modern garden with an covered outdoor dining area and terraced built-in planters made from concrete.

The garden pavilion, which was designed by Andrew Mann Architecture, also included the hardscape and layout of the fences, as well as the surrounding planter beds.

A modern garden with an covered outdoor dining area and terraced built-in planters made from concrete.

The dining pavilion, which can be lit up at night, acts as an outdoor entertaining space that’s surrounded by peaceful gardens completed by Christa Moné.

A modern garden with an covered outdoor dining area and terraced built-in planters made from concrete.
A modern garden with terraced built-in planters made from concrete.

The raised planters, which have a simple concrete border are filled with flowering plants of different sizes.

A modern garden with terraced built-in planters.
A modern garden with terraced built-in planters.

The pavilion, which has a sloped roof, is built from dark stained wood and has a large open area dedicated to outdoor dining.

An outdoor pavilion includes dining area, a kitchen area with fridges, a pizza oven and firewood storage, as well as a separate space for storing garden items. This small room can be hidden from view by the large sliding barn doors.

The pavilion also includes a kitchen area with fridges, a pizza oven, and firewood storage, as well as a separate space for storing garden items. This small room can be hidden from view by the large sliding barn doors.

An outdoor pavilion includes dining area, a kitchen area with fridges, a pizza oven and firewood storage, as well as a separate space for storing garden items. This small room can be hidden from view by the large sliding barn doors.

Let’s take a look around the main house…

Architect Andrew Mann and interior designer Katie McCaffrey of Angus – McCaffrey Interior Design collaborated on the partial remodel of the house, which was originally built in 1974 by Roland Miller Associates.

A modern house with large windows.

Andrew focused on form making, while Katie defined a material palette different in feel and mood from their client’s city house. Exposed wood beams and a wood ceiling complement the wood floors and furniture found in the open plan living room and dining area.

A modern open plan living room and dining room with high ceilings and plenty of natural light.
A modern open plan dining room with high ceilings and plenty of natural light.

Behind the dining room is the kitchen, which includes minimalist white and gray cabinets, a breakfast bar, and an island with a waterfall countertop.

A modern kitchen which includes minimalist white and gray cabinets, a breakfast bar, and an island with a waterfall countertop.
A modern kitchen which includes minimalist white and gray cabinets, a breakfast bar, and an island with a waterfall countertop.

Adjacent to the kitchen is a secondary smaller and more casual dining area.

A small casual dining area with a round table and leather chairs.

In the bedrooms, there are high ceilings and walls of wood-framed windows that fill the rooms with natural light.

A modern bedroom with high ceilings and a wall of wood-framed windows.
A modern bedroom with a simple design.

In the bathrooms, the color palettes have been kept neutral, with only the tile flooring providing a decorative accent.

A modern bathroom with a high ceiling and a wall of wood-framed windows.
A modern bathroom with a walk-in shower that includes a bench and built-in shower niche.
A modern bathroom with a floating vanity and patterned tile flooring.
Photography by David Wakely Photography | Architecture: Andrew Mann Architecture | Interior Design: Angus-McCaffrey Interior Design | Landscaping: Christa Moné

This Renovated Mid Century Modern House Sits On A Plateau Above Coachella Valley In California

This Renovated Mid Century Modern House Sits On A Plateau Above Coachella Valley In California

Photography by David Papazian

 

Stuart Silk Architects together with interior design firm Maison Inc., have recently completed the renovation of a mid-century modern house located on a plateau above Coachella Valley, California, that was originally built in the 1960s.

The exterior features brick, stucco, painted steel, and glass, while the walkways are made from poured concrete.

The exterior of this renovated mid-century modern house features brick, stucco, painted steel, and glass, while the exterior walkways are made from poured concrete. #RenovatedHouse #LandscapeDesign #Landscaping
Photography by David Papazian

The interiors of the home have been given a fresh update, with the new floor featuring white terrazzo with amber accents that picks up the warmth of the earth tones found in the landscape surrounding the house.


The living room in this renovated house has a new floor that features white terrazzo with amber accents that picks up the warmth of the earth tones found in the landscape surrounding the house. #Flooring #WhiteTerrazzo
Photography by David Papazian

The home has walls of glass that open to reveal outdoor seating areas with pergolas.


This renovated house has walls of glass that open to reveal outdoor seating areas with pergolas. #OutdoorSpace #Pergola #LandscapeDesign #Landscaping
Photography by David Papazian

Back inside, and there’s a secondary living room with a bar and casual dining area.


This mid-century modern inspired living room features a bar and casual dining area. #LivingRoom #Bar #Dining
Photography by David Papazian

A custom-designed wood shelving unit surrounds the television, while the floor-to-ceiling windows showcase the views outside.


A custom-designed wood shelving unit surrounds the television in this modern living room, while the floor-to-ceiling windows showcase the views outside. #LivingRoom #Shelving
Photography by David Papazian

Pastel yellow wallpaper in the kitchen complements the dining chairs, and adds a pop of color to the interior.


Pastel yellow wallpaper in this kitchen complements the dining chairs, and adds a pop of color to the interior. #Kitchen #Yellow #InteriorDesign
Photography by David Papazian

Outside, the rear of the house opens to a large yard, with a lawn, a swimming pool, and numerous outdoor living areas.


The rear of this modern house opens to a large yard, with a lawn, a swimming pool, and numerous outdoor living areas. #Landscaping #Yard #ModernPool #Garden
Photography by David Papazian

One of those outdoor living areas incorporates a fireplace into the architecture of the house, while a built-in barbecue sits on the edge of the landscaped garden.


This modern outdoor living area incorporates a fireplace into the architecture of the house, while a built-in barbecue sits on the edge of the landscaped garden. #OutdoorSpace #OutdoorFireplace #OutdoorKitchen #BBQ #Landscaping
Photography by David Papazian

Heading inside, there’s a home office with a desk that reaches from wall to wall, and a large window perfectly frames the tree views.


This home office features a desk that reaches from wall to wall, and a large window perfectly frames the tree views. #HomeOffice #Windows #Desk
Photography by David Papazian

In the master bedroom, a wood wall with a shelf provides a backdrop for the bed, while a sliding glass door opens to a private patio.


In this master bedroom, a wood wall with a shelf provides a backdrop for the bed, while a sliding glass door opens to a private patio. #MasterBedroom #BedroomIdeas
Photography by David Papazian

The private patio has a sculpture and a water feature, that both help to create a calming atmosphere.


This private patio off a master bedroom, has a sculpture and a water feature, that both help to create a calming atmosphere. #Landscaping #GardenDesign #LandscapeDesign #Patio
Photography by David Papazian

In the master bathroom, tall mirrors reflect the light from outside, while delicate sconces reflect the mid-century design of the house.


In this modern master bathroom, tall mirrors reflect the light from outside, while delicate sconces reflect the mid-century design of the house. #ModernBathroom #BathroomDesign #BathroomIdeas
Photography by David Papazian | Architecture: Stuart Silk Architects – team: Stuart Silk, David Marchetti, Brittney Wilson-Davis | Interior Design: Maison Inc. | Structural Engineering: RA Structural Engineer | Landscape Architect: Anne Attinger | Contractor: West Coast Builders

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

This modern bathroom features a tall mirror that reflects the light from the skylight, while tiles on either side add a textural element to the room. #ModernBathroom #Skylight #BathroomDesignIdeas

Design Detail – A Sunken Living Room Sits By The Pool At This New House

Design Detail – A Sunken Living Room Sits By The Pool At This New House

Photography by Fabien Charuau

SAV Architecture + Design has recently completed a new house in Siolim, India, and as part of the design, they created a sunken living room.

The curved living space with its amphitheater-like seating, is sunken into the polished concrete floor that surrounds it, and is designed to be in line with the level of the pool outside.

Photography by Fabien Charuau

The double height glass doors slide and fold to open connect the sunken living room with the outdoor spaces.


Photography by Fabien Charuau

At night, the sculptural lighting above the sunken lounge provides a soft glow to the seating, that includes a custom-designed couch that fits the curves of the sunken lounge.


Sunken Living Room Ideas - This modern house features a curved sunken living room that has amphitheater like seating made from polished concrete, and sits beside double-height doors that fold open to connect the living room with the pool and patio outside. #SunkenLivingRoom #LivingRoomIdeas #BuiltInSeating
Photography by Fabien Charuau | Lead Architects, Interior Designers and Landscape Design: SAV Architecture + Design | Design team: Amita Kulkarni, Anna Musychak, Mario Olmos, Dhrumil Mehta, Vikrant Tike | Developers: Kriss RE | Civil Contractor: Unitech Concrete Technologies | Furniture contractor: SAV Architecture + Design

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Sunken Living Room Ideas - This modern house features a curved sunken living room that has amphitheater like seating made from polished concrete, and sits beside double-height doors that fold open to connect the living room with the pool and patio outside. #SunkenLivingRoom #LivingRoomIdeas #BuiltInSeating

The ‘Val-des-Monts Boathouse’ Sits Prominently On The Shores Of A Canadian Lake

The ‘Val-des-Monts Boathouse’ Sits Prominently On The Shores Of A Canadian Lake

Shean Architects have designed a modern lake house in the Outaouais region of Quebec, Canada, that has an uninterrupted water view.

A lakefront house with a modern design.

The house has been designed with materials that draw connections to the surrounding site, like the wood siding used on the exterior of the house.

A waterfront lake house with wood siding and black details.

The location of the house was intentionally placed to maximize views, with each level of the home providing a different viewpoint.

A waterfront house that has wood siding and black frame details.

The contemporary interior uses natural lighting from the large windows to showcase the raw materials, like wood, that complement the surrounding trees.

A custom-designed window bench with upholstered cushions lines the corner window, making it the ideal place to relax and look out to the water.

A living room with a custom-designed corner bench that lines the windows.

In the kitchen, simple white cabinetry has been paired with a grey tile backsplash and an island with both wood and black accents.

A white kitchen with a grey tile backsplash, and an island with wood and black accents.

The windows frame the tree and water views and provide views of the sunset and the seasons changing.

A dining room with framed windows and water views.

Stairs with wood treads lead to the upper floor of the home, tree views and artwork break up the white walls.

A white interior with wood stair treads and flooring.
Photography by Younes Bounhar / Doublespace Photography

This Modern House In Canada Was Designed To Maximize The Views Of The Lake It Sits Next To

This Modern House In Canada Was Designed To Maximize The Views Of The Lake It Sits Next To

Canadian architecture firm Taylor Smyth Architects, has designed a new modern house in Scarborough, a neighborhood of Toronto. Their clients wanted a home that would maximize the views of the lake and embrace the landscape.

The exterior of the house features a facade of white stucco walls and black metal accent panels, which were paired with warm oak-look phenolic panels (Trespa) on the garage door and soffits. These materials were chosen for their no-maintenance composition.

The exterior of this modern house features a facade of white stucco walls and black metal accent panels, which were paired with warm oak-look phenolic panels.

The interior of the home includes a double-height great room that has a wall of windows that look out to the swimming pool, yard, and lake views.

An exterior planter extends inside, along with a vertical screen of oak slats. These details help to define the separation between the great room and the dining room.

The interior of this modern house includes a double-height great room that has a wall of windows that look out to the swimming pool, yard, and lake views.
A modern house with double-height windows and ceiling, a wood slat partition, and a built-in planter.

Light oak floors are showcased throughout the home. In the dining room and kitchen, a wall of tan cabinetry connects the two spaces. In the kitchen, a large island creates additional counter space and room for seating, while the black and white cabinets have a more minimalist look.

In this modern dining room and kitchen, a wall of tan cabinetry connects the two spaces. In the kitchen, a large island creates additional counter space and room for seating, while the black and white cabinets have a more minimalist look.

Large sliding doors open out to the backyard, where there’s plenty of patio space for outdoor dining, a long rectangular swimming pool, and a yard.

A modern house with a built-in planter, and black-framed windows and sliding glass doors.
A modern house with double-height windows, a swimming pool, and a patio with room for outdoor dining.
A modern house with double-height windows, a swimming pool, and a patio with room for outdoor dining.
A landscaped yard with a swimming pool and small shed.

Back inside, we see there’s an open wood staircase with glass railings that connects the multiple levels of the home. A colorful accent has been added with the inclusion of suspended Bocci lights.

An open wood staircase with glass railings that connects the multiple levels of the home. A colorful accent has been added with the inclusion of suspended Bocci lights.
A modern house with an open wood staircase that has glass railings that connect the multiple levels of the home. A colorful accent has been added with the inclusion of suspended Bocci lights.
A modern house with an open wood staircase with glass railings that connects the multiple levels of the home.

In the master bathroom, white and black porcelain slabs are combined to create a dramatic contrast. There’s also a walk-in closet.

In this master bathroom, white and black porcelain slabs are combined to create a dramatic contrast.
In this modern bathroom, white and black porcelain slabs are combined to create a dramatic contrast.

In another bathroom, 3-dimensional tiles add texture to the wall behind the mirror.

A modern grey and wood bathroom with 3-dimensional tiles that add texture to the wall.

The home also has a wood roof terrace, that was specifically requested by the client so that they could enjoy the lake and views.

A wood rooftop terrace with a pergola.
Photography by Doublespace Photography Inc. | Architecture: Taylor Smyth Architects | Contractor: Arthur Ross Ltd.

The Roving Bushtops Camp Sits Proudly In The Heart Of The Central Serengeti

Andy and Claudia Stuart have created a place where visitors to Tanzania and Kenya can enjoy the Serengeti and everything a safari involves. #Safari #Serengeti

Andy and Claudia Stuart have created a place where visitors to Tanzania and Kenya can enjoy the Serengeti and everything a safari involves, while staying in a modern tent.

The Roving Bushtop Camp has all the comforts of home and allows guests to have their own private sanctuary that’s surrounded by the sweeping plains. The tents include a writing desk and a host of decorative touches, including locally-sourced furniture and fittings.

Raised up on a platform, the tents can be combined to create ‘family style’ accommodation, while an en-suite bathroom behind the sleeping area includes a flushing toilet, vanity basin, and shower. The wrap-around deck also features a sunken bath tub.

The Roving Bushtops’ central mess tent combines a restaurant, a lounge, and a covered deck.

Inside the mess tent, the furnishings have been kept to an earthy color palette, with woods and light colored cushions.

http://www.contemporist.com/wp-content/uploads/2019/11/travel-serengeti-bush-camp-291119-1121-01.jpg