Chocolate

Wood Boxes Are Used To Showcase The Products Inside This Chocolate Shop In London

Wood Boxes Are Used To Showcase The Products Inside This Chocolate Shop In London

Jonathan Clark Architects has designed a new boutique in London, England, for chocolatier William Curley.

The small retail store measures in at 325 square feet (30m2), and has a vivid orange facade that draws inspiration from the lid of the boxes the chocolates are packaged in.

A modern chocolatier with a vivid orange facade that draws inspiration from the lid of the boxes the chocolates are packaged in.

Stepping inside the retail store, there’s a graphic black and white squared ceramic floor, however, the main design detail are the whitewashed pine boxes cover the wall and ceiling.

A modern retail store with wood boxes on the wall and ceiling.

The wall, which has a total of 25 boxes, is used for displaying products, while a mirrored background reflects the other side of the interior.

A modern retail store with wood boxes on the wall and ceiling.

The box theme is transferred to the ceiling with 41 more pine constructed boxes of varying sizes that are suspended within a dark stained pine beam framework.

A modern retail store with wood boxes on the wall and ceiling.

The boxes on the wall are internally lit highlighting the products within.

The boxes on the wall of this retail space are internally lit highlighting the products within.

Central to the space is a custom Calacatta marble-clad climate-controlled display cabinet that used for displaying individual chocolates and patisserie.

Central to this retail interior is a bespoke Calacatta marble clad climate controlled display cabinet that used for displaying individual chocolates and patisserie.
Photographer: Richard Dean | Architect: Jonathan Clark Architects | Team: Jonathan Clark, Linda Ferrari | Main contractor: Gregory Gutaj at Fabriq