Interiors

Staircases, Storage, And A Play Nook Create A World Of Adventure In This Kids Bedroom

Staircases, Storage, And A Play Nook Create A World Of Adventure In This Kids Bedroom

When design firm Creative Union Network was completing the renovation of a loft apartment in Toronto, Canada, they designed this fun children’s bedroom.

The bedroom, designed for two young children, includes multiple levels and different play spaces.

The bedroom also includes two beds, one on an upper level that’s accessed via a small staircase, while the other is on the lower level with storage located underneath.

A small nook tucked underneath the upper bed provides a quiet space for play, while the upper bed can also be accessed by a secondary small staircase that wraps around a concrete column.

Photography by Riley Snelling | Design: Creative Union Network

A Small Desk Was Included In This Wrap Around Wall Of Shelving Designed To Show Off Decor Pieces

A Small Desk Was Included In This Wrap Around Wall Of Shelving Designed To Show Off Decor Pieces

Studio Novas Architecture has designed the renovation of a penthouse in Beer-sheva, Israel, that includes custom-designed elements throughout.

One of the key design elements in the apartment is the inclusion of an entire wall that’s filled with steel and wood shelving and has a pop of turquoise adding a colorful accent to the open-plan interior.

Open to both the kitchen/dining room and the living room, the steel shelving unit has a wood shelf that extends to include space for a desk, making use of an awkward corner by the sliding doors that open to a balcony.

In the living room, a wood slat accent wall made from walnut becomes the backdrop for the television

Adjacent to the living room is an exposed concrete wall that’s decorated with a bold and colorful art piece.

In the kitchen, minimalist hardware-free gray cabinets line the wall, while a wood niche is home to a coffee machine and open shelving. The kitchen peninsula incorporates a wood dining table, complementing the other wood elements found nearby.

In the primary bedroom, light walls are contrasted by a black glass walk-in closet.

The primary bedroom also has a make-up vanity area and an en-suite bathroom with a freestanding bathtub.

In a kid’s bedroom, soft pops of yellow and blue brighten up neutral colored walls, while a separate playroom incorporates different shades of pink.

In the guest bathroom, there’s a wood vanity with a simple yellow strip for a unique touch.

Photography by Maor Amoyal

Stairs Lead To A Lofted Play Space Above A Bed And Closet In This Kids Bedroom Design

Stairs Lead To A Lofted Play Space Above A Bed And Closet In This Kids Bedroom Design

Architecture and interior design firm Martin’s has completed a modern home in Kiev, Ukraine.

One of the designed spaces in the home that caught our eye is the kid’s bedroom, which includes a custom-designed bed with a lofted play space.

The lower section includes stairs with storage and a ladder, both of which provide access to the upper loft level, while netting has been added to the frame for safety.

The bedroom ceiling has been decorated with a night sky mural and delicate white pendant lights of different sizes.

Let’s take a tour through the rest of the house…

The Entryway

The entryway has an exposed concrete wall highlighted by two wall scones, as well as a dark wood wall, and features a wood bench that rests on a boulder.

The Living Room

In the living room, there’s a double-height ceiling with a sculptural light installation and a large, dark, and monumental natural stone boulder wall that’s used as a backdrop for the fireplace and television. The stone wall exceeds 15 tons in weight.

The Dining Room

Behind the living room is an open concept dining room with a wood slat ceiling, a wood dining table, and dining chairs that match the neutral color palette.

The Kitchen

The kitchen, which can be opened or closed off to the dining room, includes minimalist, hardware-free matte black and white cabinets, as well as an island with a cooktop, and skylights.

The Stairs

The stairs that connect the various levels of the home are made of concrete, wood, and glass. Underneath the stairs, live indoor plants and rocks have been used to create a small garden, bringing the outdoors in.

The Bedrooms

In the primary bedroom suite, there’s a wood accent wall that separates the bedroom from the walk-through closet, which also includes black glass doors.

In another bedroom, there’s a custom-designed built-in window seat with views of the neighborhood. The bedroom also includes a desk with shelving above, and exposed wood beams.

The Bathrooms

Each of the bathrooms in the home has a different look. This bathroom, which is the en-suite bath for the primary bedroom, has a dark material palette with gray walls, wood tiles that travel from the floor to the wall, and a floating black vanity.

In another bathroom, 3-dimensional wall tiles create a unique textured look that’s accentuated by the lighting coming from the backlit mirror.

In yet another bathroom, there’s a more neutral look, with simple textured walls, a minimalist light fixture, and a stone vanity and matching flooring.

Photography by Andrey Avdeenko | Design: Martin’s | Team: Igor Martin, Anna Romanova, and Olga Novikova

This Home Was Designed To Look Like An Art Gallery

This Home Was Designed To Look Like An Art Gallery

Heliotrope Architects has designed the “Collector’s Retreat”, a small home located on Orcas Island in Washington State.

The clients own an art gallery featuring a curated collection of west-coast artists, and they desired a retreat with the feel of a contemporary art gallery.

The exterior of the home has a material palette that’s limited to black metal panels and white stucco.

A concrete walkway leads from the carport to the entryway of the home. The carport can also double as a covered outdoor entertaining space when needed.

The interior of the home has all-white surfaces with Carrera marble countertops and gray concrete, creating a sleek contemporary appearance, similar to that of an art gallery.

In the living room, there’s a floating fireplace hearth with hidden lighting that reflects off the floor.

Along the wall is a custom-designed cabinet with artifacts, and books, while above, lighting highlights the art.

Sharing the open plan interior with the living room is the kitchen, where a long island creates additional counter space, and minimalist white cabinets complement the other cabinetry throughout the home.

Black framed doors open the interior spaces to the rear concrete terrace.

Built into the concrete terrace is a fire pit that can be lit to create a cozy outdoor experience.

Back inside, and one of the bedrooms has a section of floor-to-ceiling black framed windows, while hidden lighting is used to create indirect light.

In another bedroom, custom cabinetry surrounds the headboard of the bed and separates the sleeping area from the en-suite bathroom.

The en-suite bathroom has a backlit mirror, a floating vanity, and a walk-in shower with a shelving niche.

A secondary bathroom includes a shower that has an uninterrupted view of the trees.

The home also has a laundry room with a skylight that’s located off the carport.

Photography by Sean Airhart | Architect: Heliotrope Architects | Contractor: The Green Construction Company