Baran Studio Architecture has collaborated with Robert McGillis, AIA, to transform a dated house in Sonoma, California, and turn it into a modern house with plenty of space for entertaining. #ModernHouseRenovation #HouseReno #Architecture

Baran Studio Architecture has collaborated with Robert McGillis, AIA, to transform a dated house in Sonoma, California, and turn it into a house with plenty of space for entertaining.

The original house had vertical siding with no definition between the levels of the home. The renovation included covering the upper portion of the house with wood siding and expanding the eaves.

The original house had a tan colored vertical siding with no definition between the levels of the home. The renovation included covering the upper portion of the house with wood siding and expanding the eaves. #HouseRenovation #ModernRenovation #Architecture

The front door which was originally on the upper floor of the house has been relocated to the ground floor. The new landscaping includes a path to the colorful front door.

Before & After - The front door which was originally on the upper floor of the house has been relocated to the ground floor, and the new landscaping includes a path to the colorful front door. #ModernHouse #Landscaping #FrontDoor

Lighting on the eaves and under the balcony highlight the house at night. The double-height windows by the front door add natural light to the home, while at night they create a lantern-like appearance.

Lighting on the eaves and under the balcony highlight this modern house at night. The double height windows by the front door add natural light to the home, while at night they create a lantern-like appearance. #ModernHouse #Architecture #Landscaping

Inside, there are a few stairs that lead down to a wine cellar, yoga studio, media room, bedroom, and garage. The stairs also lead upstairs, where there’s the social areas of the house, as well as multiple bedrooms and bathrooms, and an office.

This modern house has stairs with a black steel handrail that connects the levels of the house. #ModernStairs #StairDesign

Prior to the renovation, the kitchen was small and dark. The new kitchen is expansive and bright with rows of windows, plenty of cabinets, and a central island.

Before & After - Prior to the renovation, the kitchen was small and dark. The new kitchen is expansive and bright with rows of windows, plenty of cabinets, and a central island. #KitchenRenovation #KitchenDesign #ModernKitchen

In the living room, separate windows and doors have been replaced with a single large opening with glass doors that open to the deck.

Before & After - In the living room, separate windows and doors have been replaced with a single large opening with glass doors that open to the deck. #LivingRoom #Doors #Renovation

Outside, the dark wood deck runs the entire length of the house.

This modern house has a long deck that runs the length of the home. #Architecture #Balcony

The deck leads down to an alfresco dining area and outdoor lounge, while stairs lead even further down to a swimming pool.

This modern house has a deck that leads down to an alfresco dining area and outdoor lounge, while stairs lead even further down to a swimming pool. #OutdoorSpace #Architecture #Landscaping

Both the upper outdoor area and the swimming pool have sweeping views of the valley.

This modern house has a swimming pool with an infinity edge that overlooks the valley. #SwimmingPool #OutdoorSpace
Photography by Benedicte Lassalle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *