Interiors · March 2, 2021 0

A Secret Door Was Added During The Remodel Of This Home In London

Brosh Architects has completed the renovation and transformation of a Victorian house in London’s Notting Hill.

Included as part of the remodel was the creation of a wall in an alcove at the bottom of the stairs.

Before remodel - an open dining room that leads past the stairs and into the kitchen.

The wall of the alcove was brought forward and a wall of shelving was created. This allowed additional space for the bathroom.

An updated early Victorian townhome interior with black framed glass doors.

However, the door to the bathroom needed to be brought forward as well, and the designers did this by creating a secret hidden door within the shelving unit.

A wall of shelving hides a secret pivoting door.

The pivoting door sits within the surrounding shelves, has a simple wood handle that matches the other wood details, and swings open to reveal the bathroom.

This pivoting door which sits flush with the surrounding shelves and has a simple wood handle that matches the other wood details, and simply swings open to reveal the bathroom.

Keep scrolling if you’re interested in seeing what the rest of the home looked like before the renovation…

Before remodel - the kitchen.
Before remodel - the dining room.
Before photo - A home school room.

The remodeled home includes an updated interior with design choices inspired by the early Victorian era, however, it’s been bought up to modern-day standards.

This remodeled townhome includes an updated interior with design choices inspired by the early Victorian era, however it's been bought up to modern day standards.

Throughout the home, different shades of blue and green paint by Farrow & Ball, and hidden lighting were included to create a calm and inviting interior, while an outdoor patio includes a custom built-in bench.

A sitting room with a mirrored wall that reflects the natural light from the window.
A sitting room with wood floors and black-framed doors.
A patio with a built-in bench.

The kitchen was completely redesigned with light wood cabinets and a large skylight, bringing more natural light into the space. Opposite the kitchen is a built-in bench below the window.

This kitchen was completely redesigned with light wood cabinets and a large skylight, bringing more natural light into the space.
A built-in bench with storage below the window.

A previous guest room was transformed into an office with a library, that also has a ladder for reaching the high shelves.

A previous guest room was transformed into an office with library, that also has a ladder for reaching the high shelves.

In the bedrooms, traditional elements have been paired with modern touches, like light fixtures and furniture.

In this bedroom, traditional elements have been paired with modern touches, like light fixtures and furniture.

In the main bathroom, the floor has been raised and is now home to a freestanding bathtub and a shower with a black framed door. The main bedroom suite also includes a walk-in closet with mirror front cabinets and a wall mirror that reflects the natural light from the windows.

In this master bathroom, the floor has been raised is home to a freestanding bathtub and a shower with a black framed door.
This contemporary master suite includes a walk-in closet with mirror front cabinets and a wall mirror that reflects the natural light from the windows.

In the kid’s bedroom, bright blue walls create a colorful backdrop for white bunk beds, shelving, and a small desk.

In this kids bedroom, bright blue walls create a colorful backdrop for white bunk beds, shelving, and a small desk.
Photography by Ollie Hammick | Architect: Brosh Architects | Structural Engineer: Entuitive | Fire Glass: IQ Glass