A Landscape Of Curvaceous Shapes Was Designed For This Park

A landscaped park that includes curved tiered seating, water features, a vertical white strip fence, and outdoor lighting.

ASPECT Studios has designed the landscaping for The Urban Gallery at Hyperlane in Chengdu, China, which transformed a derelict space used for parking into a community park.

The park consists of three key spaces, an urban promenade, a water carpet, and a performance gallery.

A landscaped park that includes curved tiered seating, a vertical white strip fence, and outdoor lighting.

Terraced seating with curved edges provides a place to relax underneath the trees, while the nearby water features that surround pathways create a calming environment.

A landscaped park that includes curved tiered seating, water features, and a vertical white strip fence.

A landscaped park that includes curved tiered seating, water features, a vertical white strip fence, and outdoor lighting.
A landscaped park that includes curving water features that surround pathways.

At night, the tiered seating has lighting that highlights the curved edges.

A landscaped park that includes curved tiered seating, water features, a vertical white strip fence, and outdoor lighting.

Other elements include a ‘backdrop ribbon’ that’s made from vertical white strips, framed planters, and curved benches.

A landscaped park that includes curved seating, and a vertical white strip fence.

Pavers in different shades have been used to create even more curves throughout the landscape design.

A landscaped park that includes curved tiered seating, water features, a vertical white strip fence, and outdoor lighting.

Here’s a glimpse of the plan that shows the layout of the park.

A landscaped park that includes curved tiered seating, water features, a vertical white strip fence, and outdoor lighting.

Photography: Lu Bing | Design firm: ASPECT Studios led by Stephen Buckle (ASPECT Studios studio director) | Landscape Design Team: Yan Luo, Sam Xu, Alex Cunanan de Dios, Morey | : Dr. Andy Wen (Global Design Principle of Aedas) | Lighting: Brandston Partnership Inc. | LDI: BW Landscape Design | Contractor: Chengdu First Construction Engineering Co., Ltd. of CDCEG

Add Comment